credit24

Kredīti internetā: ar ko tie atšķiras un kā atrast sev piemērotāko aizdevumu internetā

2020 M03 26
Kāpēc kredīti internetā kļūst aizvien populārāki? Ja tev ir nepieciešams aizdevums, tā saņemšanai ir divas iespējas - aizdevuma noformēšana klātienē banku vai ne-banku aizdevēju klientu apkalpošanas centrā vai kredīti un naudas aizdevumi internetā. Arvien biežāk izvēle nosliecas par labu tieši naudas aizdevumiem internetā...

Kāpēc kredīti internetā kļūst aizvien populārāki? Ja tev ir nepieciešams aizdevums, tā saņemšanai ir divas iespējas - aizdevuma noformēšana klātienē banku vai ne-banku aizdevēju klientu apkalpošanas centrā vai kredīti un naudas aizdevumi internetā. Arvien biežāk izvēle nosliecas par labu tieši naudas aizdevumiem internetā, galvenokārt to vienkāršā pieteikšanās un naudas saņemšanas procesa dēļ. Ja arī tu vēlies uzzināt, kuri ir populārākie aizdevumi internetā, kādas ir to atšķirības un galvenās priekšrocības, šajā rakstā atradīsi visu nepieciešamo informāciju piemērotākā naudas aizdevuma atrašanai!

Populārākie naudas aizdevumi internetā

Aizdevumi internetā aptver ļoti plašu patērētāju kreditēšanas pakalpojumu klāstu gan banku, gan ne-banku sektorā. Mūsdienās tiešsaistē ir iespējams pieteikties teju visiem populārākajiem naudas aizdevuma veidiem - patēriņa kredītam, līzingam, kredītlīnijai un arī tā dēvētajiem “ātrajiem kredītiem”. Plašais kredītu piedāvājums nereti apgrūtina lēmuma pieņemšanu. Uzzini, kādos gadījumos piemērotākais ir tieši līzings, patēriņa kredīts vai kredītlīnija!

Preču līzings

Līzings ir viens no populārākajiem naudas aizdevumu veidiem ne tikai jaunu un mazlietotu automašīnu, bet arī sadzīves tehnikas, sporta ekipējuma un citu preču iegādei. Būtībā līzings ir nomas veids, kurā kredītņēmējs par preces lietošanu maksā noteiktu ikmēneša maksājumu kreditētājam, taču, tiklīdz preces pamatcena un procenti ir nomaksāti, tā īpašumtiesības pāriet kredītņēmēja īpašumā. Tirgotāji finanšu līzingu aizvien biežāk pielāgo konkrētu preču grupu iegādei, nosakot piemērotu aizdevuma summas apmēru, atmaksas termiņu, pirmās iemaksas apmēru, kā arī īpašumtiesību nosacījumus. Tādējādi sniedzot iespēju iegādāties plašu preču klāstu uz nomaksu laika periodā, kas pielīdzināms vidējā termiņa vai ilgtermiņa kredītam. Turklāt aizvien biežāk tirgotāji piedāvā iespēju preču līzingam pieteikties internetā, nodrošinot pilnu preces iegādes ciklu e-komercijas vietnē, klientam neizejot no mājām. Ievēro, ka preču tirgotāji nereti nosaukumu līzings lieto kā ekvivalentu naudas aizdevumam, kuri piemēroti konkrētu preču iegādei, taču neiekļauj iegādātās preces nomu un īpašumtiesību nodošanu pēc līguma summas atmaksas.

Patēriņa kredīts

Arī patēriņa kredīts ir viens no visbiežāk internetā noformētajiem naudas kredītu veidiem. Patēriņa kredīts ir vidējā termiņa vai ilgtermiņa kredīts, kas piedāvā aizņemties lielāku naudas summu, piemēram, remontam vai sadzīves tehnikai. Viena no svarīgākajām patēriņa kredīta priekšrocībām ir iespēja iegūt vajadzīgo summu uzreiz, par to norēķinoties pakāpeniski. Piemēram, noformējot patēriņa kredītu 5 000 EUR apmērā, šī summa var tikt izmantota jebkādām iecerēm, sākot no ceļojuma līdz pat mājokļa labiekārtošanai. Gan banku, gan ne-banku kreditētāji aizvien biežāk izstrādā jaunus pakalpojumu veidus uz patēriņa kredīta bāzes, pielāgojot aizdevuma apmēru, apmaksas periodu un citas prasības konkrētas preces vai pakalpojuma iegādei. Tādējādi radot specializētus kredītus mājoklim, auto iegādei, veselības aprūpei un mācībām.

Kredītlīnija

Ja līzings un patēriņa kredīts ir piemērots plānota, vienreizēja pirkuma veikšanai, tad kredītlīnija ir naudas aizdevuma veids, kuru piešķirtā kredītlimita ietvaros var izmantot to pēc nepieciešamības. Nereti kredītlīnija tiek salīdzināta ar kredītkarti – taču kredītlīnijas gadījumā kredītlimits parasti netiek piesaistīts norēķinu kartei, bet gan pārskaitīts uz kredītņēmēja kontu pēc pieprasījuma. Galvenā kredītlīnijas priekšrocība ir iespēja piešķirto kredītlimitu izmantot gan daļēji vai pilnā apmērā, gan neizmantot to nemaz. Attiecīgi, tev vienmēr būs pieejami papildu līdzekļi, ja šāda nepieciešamība radīsies. Ja kredītlīniju neizmanto, tad par to, visbiežāk, nekas nav jāmaksā. Tu maksā tikai un vienīgi par izmantoto summu. Turklāt, atšķirībā no patēriņa kredīta, kas ir vienreizējs darījums, pēc tam, kad izmantotā kredītlīnija ir atmaksāta, tev nav nepieciešams slēgt jaunu līgumu, lai turpinātu to izmantot.

Kredītlīnija ir lielisks risinājums projektiem, kuru kopējais budžets nav līdz galam skaidrs. Piemēram, ja dzīvoklī tiek veikts remonts, kura izmaksas var mainīties, tad šādos gadījumos ērts risinājums ir tieši kredītlīnija, kas nodrošina papildu naudas līdzekļus pēc nepieciešamības.

Ieteikumi aizdevumu salīdzināšanai internetā

Salīdzinot naudas aizdevumu piedāvājumus, visbiežāk pievēršam uzmanību kreditētāju piedāvātajai aizdevuma summai, atmaksas termiņam, gada procentu likmei, kā arī ikmēneša maksājuma apmēram. Šie rādītāji neapšaubāmi ir svarīgi lēmuma pieņemšanai, taču, lai izvēlētos patiesi izdevīgāko piedāvājumu ilgtermiņā, ir svarīgi izvērtēt arī citus naudas aizdevuma saņemšanas nosacījumus, kā piemēram, naudas izsniegšanas un kredīta konta uzturēšanas komisijas, iespēju atmaksāt aizdevumu ātrāk bez papildu komisijas utt.

Kredīts internetā - pirmais naudas aizdevums

Pirmā kredīta noformēšanai internetā ir nepieciešams veikt nelielu mājasdarbu. Pirmkārt, izvērtējot, kurš no kredītu veidiem ir piemērotākais. Otrkārt, veicot piedāvājumu izpēti un salīdzināšanu gan ne-banku, gan banku sektorā. Būtiski, ka pirmā aizdevuma formēšanas laikā vairumam no mums nav izveidojies priekštats ne par pakalpojumu sniedzējiem, ne to piedāvājumiem. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties uzticamu un atzītu patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju ar ilggadēju pieredzi patērētāju kreditēšanā ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām nākotnē. Piemērotākā pakalpojuma sniedzēja izvēlei ieteicams arī aptaujāt draugus un ģimenes locekļus, lai uzzinātu, kuri no kreditētājiem sniedz labāko klientu servisu!

Atkārtots naudas aizdevums

Noformējot kredītu internetā atkārtoti, nepieciešams pievērst uzmanību ne tikai kreditētāju piedāvājumam, bet arī tam, vai iepriekšējo kredītsaistību uzņemšanās nav ietekmējusi tavu kredītvēsturi un spēju uzņemties jaunas saistības. Lai izvēlētos patiesi izdevīgāko, ir nepieciešams salīdzināt piedāvājumu klāstu, kreditētāju piedāvātos bonusus un citas priekšrocības, tādējādi noskaidrojot, vai pakalpojumus, kuru izmantoji līdz šim, vēl joprojām ir konkurētspējīgs.

Kredīta noformēšana internetā

Kredīta pieteikšana un noformēšana internetā neapšaubāmi ir ērta, ātra un vienkārša, taču, lai pieteiktos kredītam internetā, personai ir  jāatbilst sekojošajiem kritērijiem:

  • jābūt vecumā no 18 līdz 75 gadiem (atsevišķi kreditētāji sniedz iespēju saņemt pakalpojumu no 20 gadu vecuma);
  • jābūt Latvijas Republikas rezidentam;
  • jābūt oficiāliem ikmēneša ienākumiem;
  • jābūt aktīvam kontam kādā no Latvijas bankām;
  • jābūt aktīvam mobilā telefona pieslēgumam kādā no Latvijas operatoru tīkliem.

Tādējādi kredīta pieteikums var tikt operatīvi apstrādāts, identificējot potenciālo klientu un pieņemot lēmumu par kredīta piešķiršanu.

Priekšrocības, kuras sniedz kredīti internetā

Vienkārša piedāvājumu salīdzināšana

Internets mums ne tikai piedāvā ērtu un ātru naudas aizdevumu saņemšanu, bet arī piedāvājumu salīdzināšanu. Piesakies naudas aizdevumam pie izvēlētājiem kreditētājiem un salīdzini individuālos piedāvājumus, neizejot no mājām!

Lielisks klientu serviss

Ja pēc kredītu piedāvājumu salīdzināšanas tev vēl joprojām ir neskaidri jautājumi, izmanto iespēju sazināties ar kreditētājiem telefoniski, e-pastā vai tiešsaistes čatā un saņem atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem pāris minūtēs. Vienlaikus tev būs iespēja novērtēt attiecīgā kreditētāja attieksmi pret klientiem, kas ļaus spriest par sniegto klientu servisu.

Minimāla dokumentācija

Ne-banku kreditētāji ir ievērojami samazinājuši ar kredīta pieteikuma aizpildīšanu saistītās neērtības. Kredīta pieteikumu var ērti aizpildīt tiešsaistē, nepametot mājas. Nekādas filiāles apmeklēšanas, lai parakstītu dokumentus.

Ārkārtas gadījumiem un pārdomātiem pirkumiem

Kredīti internetā neapšaubāmi ir lielisks risinājums ikvienai dzīves situācijai. Vienalga, vai papildu finansējums tev nepieciešams jau šodien vai tikai pēc kāda laika, ietaupi savu laiku un piesakies kredītam internetā!

Ātrs apstiprinājums un naudas saņemšana

Ātrā kredīta pieteikuma izvērtēšana un finansējuma piešķiršana ir viena no būtiskākajām priekšrocībām – piesakies kredītam internetā un saņem naudu kontā pat 10 minūšu laikā pēc apstiprinājuma saņemšanas.

 

Uzzini vairāk par to, kā kārtot savas ikdienas finanses un gudrāk aizņemties Credit24 blogā!

Darba dienas
9.00 līdz 18.00
Sestdienas
brīvs
Svētdienas un svētku dienas
brīvs
Pieteikumu izskatīšana:
8.00 līdz 20.00
Tālrunis
Noderīga informācija
SIA IPF Digital Latvia ir reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 10.04.2007 ar vienoto reģistrācijas Nr. 50003913651. PVN maksātāja numurs: LV50003913651. Speciālā atļauja (Licence) Nr.NK-2016-042 patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Latvijas Republikā, kas izsniegta pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības centra 2016. gada 20. oktobra lēmumu Nr. NK-201651.
Credit24 kredītlīnijas gada procentu likme (GPL) ir no 19.86%. Tā ir minimālā gada procentu likme un tiek aprēķināta individuāli, pēc pieteikuma iesniegšanas, izvērtējot klienta sniegto informāciju. GPL aprēķins ir balstīts uz visām ar produktu saistītajām procentu likmēm un ietver Komisiju par konta apkalpošanu (0€) un naudas līdzekļu izmaksu (0€). Credit24 minimālā GPL likme ir 19.86% / maksimālā GPL likme ir 51.98%. Credit24 piedāvā kredītlīniju summā no 50 līdz 7000 € ar atmaksas termiņu 60 mēneši.
*Aizņemoties 500 EUR ar atmaksas termiņu 60 mēneši un 60 maksājumiem ar iespējami zemāko aizņēmuma likmi gadā 18.00%, gada procentu likme 19.86%, kopējā atmaksājamā summa 761.80 EUR.

Credit24 kredītlīnija ir Tev pieejama noteikta naudas summa, kuru vari izņemt, kad nepieciešams. Kādu summu izņemt un cik bieži - izvēlies Tu pats. Veicot pilnīgu kredītlīnijas summas atmaksu, tā paliek atvērta un pieejama Tavām vajadzībām jebkurā mirklī. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams pildīt jaunu pieteikumu jaunam līgumam. Atkārtotu naudas izmaksu vari ērti veikt savā klienta profilā.
Aizņemies atbildīgi, izvērtējot aizdevuma nepieciešamību un iespējas to atmaksāt!
Mājas lapā izvietotajiem pakalpojumu cenu kalkulatoriem ir informatīva nozīme.