credit24

Kredīti internetā: 5 veidi, kā aizņemties droši

Cilvēkiem jau sen vairs nav jādodas uz banku, lai saņemtu kredītu. Aizņemties kādai sen plānotai iecerei vai negaidītiem tēriņiem iespējams arī attālināti. Pieteikšanās kredītam internetā ir ātrs un ērts veids kā aizņemties, jo pieteikšanās prasa vien pāris minūtes un to iespējams izdarīt nepametot savas mājas. Taču internetā netrūkst krāpnie...

Cilvēkiem jau sen vairs nav jādodas uz banku, lai saņemtu kredītu. Aizņemties kādai sen plānotai iecerei vai negaidītiem tēriņiem iespējams arī attālināti. Pieteikšanās kredītam internetā ir ātrs un ērts veids kā aizņemties, jo pieteikšanās prasa vien pāris minūtes un to iespējams izdarīt nepametot savas mājas. Taču internetā netrūkst krāpnieku, kas vēlas iegūt ātru naudu apkrāpjot cilvēkus.

Tādēļ esam apkopojuši 5 vienkāršus veidus, kā samazināt riskus, meklējot kredītu internetā:

1. Meklē tālruņa numuru

Kārtīgs aizdevējs vienmēr norādīs savu tālruņa numuru, lai, piemēram, klientam, kuram nav iepriekšējas pieredzes ar kredītiem internetā, būtu iespēja ērti sazināties ar aizdevēju un noskaidrot visus viņam interesējošos jautājumus. Interneta krāpnieki, visbiežāk, izvēlas nenorādīt tālruņa numuru, tādējādi cenšoties izvairīties no dzīvas sarunas ar klientu.

2. Kredīta komisiju caurspīdība

Izvēloties aizdevēju, ir svarīgi pievērst uzmanību ne tikai procentu likmei, bet arī dažādām komisijām, ko nereti aizdevēji mēdz piemērot. Saskaitot kopā gan kredīta procentu likmi, gan visas komisijas, ir iespējams redzēt patieso kredīta “cenu”. Pat ja aizdevējs, kā piemēram, Credit24, nepiemēro nekādas komisijas, tām tik un tā ir jābūt redzamām pirms līguma noslēgšanas. Ja aizdevēja mājaslapā nevari atrast informāciju par komisijām, tā ir slikta zīme. Vienmēr ir iespēja mēģināt sazināties ar aizdevēju telefoniski, taču, ja arī tad netiek atklātas visas komisijas, tad šādu aizdevēju labāk neizvēlēties.

3. Uzmanies no pikšķerēšanas (phishing)

Ja tu saņem e-pastu, kurā ir neticami labs kredīta piedāvājums ar aicinājumu klikšķināt uz pogu, jo īpaši, ja e-pasts saņemts no nepazīstama sūtītāja -  esi uzmanīgs! Šis ir viens no biežākajiem veidiem, kā tiek izkrāpti personas un bankas dati. Pirms spied uz pogas, pārliecinies, vai e-pastā ir norādīta uzņēmuma mājaslapa, kuru atverot jaunā interneta pārlūkā, vari iepazīties ar uzņēmumu. Ja pamani būtiskas gramatikas kļūdas, neatrodi cenrādi, tālruņa numuru – pamet lapu.

4. Kredīta pieteikumu pildi tikai drošā lapā

Piesakoties kredītam internetā, pirms jebkādas personīgas informācijas ievadīšanas, pārliecinies, vai tu izmanto drošu lapu. Secure sockets layer jeb SSL ir tehnoloģija, ko izmanto uzņēmumi, kad tie vēlas šifrēt sensitīvus datus, kas no tava pārlūka tiek pārsūtīti uz uzņēmuma serveri. To, vai uzņēmums izmanto SSL, var viegli pārbaudīt apskatot pilno mājaslapas adresi. Ja tā sākās ar https: nevis tikai http:, tad lapa izmanto SSL.

5. Pārliecinies, vai kreditētājam ir PTAC izsniegta licence

Ja runājam par kredītiem internetā, kurus izsniedz uzņēmumi, kas darbojas Latvijas teritorijā, tad šeit viss ir pavisam vienkārši. To, vai šis ir legāls kreditētājs vai nē, var ātri un ērti pārbaudīt PTAC mājaslapā. PTAC ir vienīgā valsts institūcija, kas ir tiesīga izsniegt ne-banku kreditēšanas licences. Ja uzņēmums nav šajā sarakstā, tas nav tiesīgs izsniegt patēriņa kredītus. Taču tas nemaina faktu, ka ir nepieciešams rūpīgi salīdzināt visas ar kredītu saistītās izmaksas - gan procentu likmes, gan komisijas, pirms izdarīt lēmumu par labu vienam vai otram kreditētājam.

 Ja esi droša un caurspīdīga kredīta meklējumos, piesakies Credit24 kredītlīnijai. Skaidra un saprotama procentu likme un nekādu slēptu un dārgu pārsteigumu. Piesakies Credit24 kredītlīnijai šeit.

Darba dienas
9.00 līdz 18.00
Sestdienas
brīvs
Svētdienas un svētku dienas
brīvs
Pieteikumu izskatīšana:
8:00 līdz 20:00
Tālrunis
Noderīga informācija
SIA IPF Digital Latvia ir reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 10.04.2007 ar vienoto reģistrācijas Nr. 50003913651. PVN maksātāja numurs: LV50003913651. Speciālā atļauja (Licence) Nr.NK-2016-042 patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Latvijas Republikā, kas izsniegta pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības centra 2016. gada 20. oktobra lēmumu Nr. NK-201651.
Credit24 kredītlīnijas gada procentu likme (GPL) ir no 19.86%. Tā ir minimālā gada procentu likme un tiek aprēķināta individuāli, pēc pieteikuma iesniegšanas, izvērtējot klienta sniegto informāciju. GPL aprēķins ir balstīts uz visām ar produktu saistītajām procentu likmēm un ietver Komisiju par konta apkalpošanu (0€) un naudas līdzekļu izmaksu (0€). Credit24 minimālā GPL likme ir 19.86% / maksimālā GPL likme ir 51.98%. Credit24 piedāvā kredītlīniju summā no 50 līdz 7000 € ar atmaksas termiņu 60 mēneši.
*Aizņemoties 500 EUR ar atmaksas termiņu 60 mēneši un 60 maksājumiem ar iespējami zemāko aizņēmuma likmi gadā 18.00%, gada procentu likme 19.86%, kopējā atmaksājamā summa 761.80 EUR.

Credit24 kredītlīnija ir Tev pieejama noteikta naudas summa, kuru vari izņemt, kad nepieciešams. Kādu summu izņemt un cik bieži - izvēlies Tu pats. Veicot pilnīgu kredītlīnijas summas atmaksu, tā paliek atvērta un pieejama Tavām vajadzībām jebkurā mirklī. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams pildīt jaunu pieteikumu jaunam līgumam. Atkārtotu naudas izmaksu vari ērti veikt savā klienta profilā.
Aizņemies atbildīgi, izvērtējot aizdevuma nepieciešamību un iespējas to atmaksāt!
Mājas lapā izvietotajiem pakalpojumu cenu kalkulatoriem ir informatīva nozīme.